Waarom loopbaanadvies?

Loopbaanadvies: mogelijk sta je op een splitsing in je carrière, moeten er knopen gehakt worden, of zit je met een algemene of specifieke loopbaanvraag. Dan kan je misschien loopbaanadvies gebruiken. Soms heb je net dat ene zetje nodig of net nog wat meer informatie om een beslissing te nemen. Het is ook heel goed mogelijk dat je een expert nodig hebt om je specifieke vraag bij neer te kunnen leggen. Er zijn legio situaties te bedenken waarbij loopbaanadvies een uitkomst kan zijn. Je hoeft niet altijd alles alleen te doen. Een extra paar ogen en oren, iemand die met je meedenkt kunnen net zaken zijn die je nodig hebt.

Loopbaanadvies voor meer richting

Ben je op zoek naar loopbaanadvies of loopbaanbegeleiding dan zal aan dat advies een traject voorafgaan. Een advies zal volledig op de persoon afgestemd zijn en daarvoor is uiteraard input nodig. Het is immers geen kroket die je uit de muur trekt. Het traject zal vooral bestaan uit begeleiding. Afhankelijk van jouw vraag zal ingezoomd worden op de gebieden persoonlijke ontwikkeling’, ‘abeidsmarktonderzoek’ of ‘het sollicitatieproces. Soms wordt er gewerkt met vragenlijsten en/of persoonlijkheidsonderzoeken om meer duidelijkheid te krijgen over wat bij je past en wat jouw mogelijkheden zijn. Bij het invullen van de lijsten krijg je vaak zelf al door waar je blij van wordt of wat je absoluut niet leuk vindt. Ook is het fijn om zicht te krijgen op je kwaliteiten, vaardigheden en je zwakkere punten. Het kan allemaal richting geven en dat is immers wat je wilt.

Bij twijfel doen!

Twijfel niet om een loopbaanbegeleiding in te schakelen, dat zou een gemiste kans zijn. De vruchten die je van loopbaanbegeleiding plukt zijn er voor de rest van je leven. Je wordt geestelijk rijker, je focus wordt gerichter en niets is mooier dan elke dag lachend je werk te kunnen doen. Laat je verrassen, laat je inspireren, wordt zelf de inspirator en neem contact op met jouw loopbaanadviseur voor loopbaanbegeleiding.