Wat je moet weten over blanco sleutels

Sleutels zijn een belangrijk onderdeel ins ons leven. Het blijft een feit dat je tijdens een normale dag zoveel gebruik maakt van sleutels dat je niet eens weet hoeveel. Zodra je je huis verlaat naar je werk, totdat je weer thuis komt en ’s avonds de deur op slot doet, sleutels kun je niet wegdenken uit het dagelijks leven. Maar als je je eigen sleutels wilt dupliceren ben je blij met blanco sleutels.

Als je niet snapt hoe een slotenmaker zoveel sleutels kan kopiëren in een mum van tijd zou je eens met een slotenmaker mee moeten kijken. Je kunt veel slotenmakers zoals locksecure.nl (Rotterdam)  vinden die tegen een kleine vergoeding je sleutels dupliceren. Het beroep van een slotenmaker is intrigerend en om een sleutel te dupliceren heeft een slotenmaker de juiste blanco sleutel nodig.

Als je een set sleutels moet dupliceren heeft de slotenmaker 2 opties. Hij kan ze handmatig dupliceren of middels een machine. Als hij het handmatig doet moet hij langs de tanden snijden om het origineel te kopieren. Als hij dat met een machine doet legt hij de blanco sleutel in een machine en voert daarna de juiste instellingen in.

Blanco sleutels varieren al naar gelang het soort sleutel dat je wilt. De meeste slotenmakers hebben voor elk soort sleutel een blanco op voorraad. Dit soort sleutel staat bekend als een blanco buis sleutel en wordt gebruikt in bijvoorbeeld fietssloten. Als je niet weet wat een buis slot is kijk dan maar eens naar de sloten op een fiets of op de sloten van een bagage box.

Een andere veel gebruikte blanco is de skelet blanco; deze wordt gebruikt bij het maken van duplicaties van skelet sleutels en worden al gebruikt sinds de uitvinding van sleutels als vorm van beveiliging. Ze kunnen makkelijk herkend worden aan hun slanke lange schacht dat er uitziet zoals een skelet. Ze zijn te vinden in oudere huizen; let maar eens op de sleutels van de zolder of kelder.

Een ander interessant aspect van dit soort producten is dat ze soms worden gemaakt en niet meer gedupliceerd mogen worden. Maar natuurlijk trekken sommigen zich daar niets van aan en doen dat toch. Dat is strafbaar in de meeste landen. Veel bedrijven kunnen echter de verspreiding van de blanco sleutel controleren en verkoop in een bepaald gebied tegenhouden.

Blanco sleutels zijn populair in sommige delen van de wereld als mode objecten. Sommige dragen het als ware het juwelen. Zoals bijvoorbeeld mensen die van auto’s houden, die dragen blanco sleutels van al hun favoriete merken. Als jij dat ook een goed idee vind, kun je zeker een paar blanco sleutels van jouw gading vinden.

Kijk eens op www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam voor de beste gerenommeerde slotenmaker in Rotterdam.