Wasmachine blijft water pakken

Er zijn heel veel verschillende problemen die zicht kunnen voordoen met een was machine. Zo kan deze niet meer centrifugeren, water lekken, herrie maken, simpelweg niet meer startten of kan het zijn dat uw wasmachine water blijft pakken.  Maar wat is nou eigenlijk het probleem als dit gebeurt? En wat is vervolgens de juiste manier om dit probleem, of deze problemen op te lossen? Hier onder staan een x aantal mogelijke oorzaken die kunnen maken dat uw wasmachine water blijft pakken.

Moeilijk zelf op te lossen
wasmachine blijft water pakken
De meeste oorzaken van dit probleem zijn erg moeilijk zelf op te lossen. Oorzaken van dit probleem kunnen bijvoorbeeld zijn dat de slang naar de drukschakelaar geblokkeerd is, de slang naar de drukschakelaar lek is of dat de drukschakelaar van uw wasmachine zelf kapot is. Dit zijn problemen die in de wasmachine zelf zitten. Ik raad aan om een monteur van de WRC (Witgoed Reparatie Centrale) te bellen als u met dit probleem kampt.

De reparaties van deze problemen kosten ongeveer €80 tot €120.
Als de slang naar de drukschakelaar geblokkeerd is, zal er een monteur komen om de slang te ontstoppen. Deze reparatie kost om en nabij €80.

Wanneer de slang naar de drukschakelaar lek is, zal de monteur de slang moeten vervangen. Deze reparatie kost ongeveer €120. De kosten van de nieuwe slang zijn per wasmachine verschillend, deze kosten zijn wel voor u.

Als de drukschakelaar zelf kapot is, wordt het waterventiel niet op tijd gesloten. Dit maakt dat er maar water toegevoerd blijft worden. Om deze oorzaak op te lossen, zal de monteur de drukschakelaar moeten vervangen. Deze reparatie kost u ongeveer €120. De kosten van de drukschakelaar zijn per type wasmachine verschillend, deze kosten zijn  wel voor u.