Faalangst rijlessen bij Rijschool Motion

Nadat ik nare ervaringen heb gehad bij een rijschool in Almere durfde ik nooit meer aan rijlessen te beginnen. Na lang aandringen van mijn moeder ben ik uiteindelijk toch op nieuw begonnen met rijlessen bij Rijschool Motion in Almere, en dit is een heel goede keuze geweest.

Toen ik mijn eerste rijles had in Almere was ik erg zenuwachtig. Maar tegelijkertijd ook opgewonden. Ik had er wel zin in. Ik was erg optimistisch want ja, hoe moeilijk kon het zijn.

faalangst-rijles-rijangst-autorijschool-motionMijn optimisme was echter zeer misplaatst want toen ik in de auto stapte besefte ik me meteen dat er iets niet in de haak zat met mijn rijinstructeur. Ik raakte erg zenuwachtig van de man. Hij had een rare geur om zich heen en een vreemde blik in zijn ogen. Een soort van verdwaalde blik, alsof hij er niet helemaal bij was.

Ik probeerde me over dit voorgevoel heen te zetten, want ik kende de man immers niet en ik geef me niet over aan mijn vooroordelen. Ik probeerde een gesprek aan te gaan met de man, maar hij bleef nors voor zich uit kijken. De anderhalf uur waarbij ik naast hem in de lesauto zat waren verschrikkelijk. Bij elke fout die ik maakte verhief hij zijn stem en dat maakte mij nog zenuwachtiger. Doordat ik zenuwachtiger werd ging ik meer fouten maken, en hierdoor raakte wij in een vicieuze cirkel. Aan het einde van de rit had hij me meestal wel meerdere keren uitgescholden. Hoe vaker ik bij hem in de auto zat, hoe groter de angst dat hij me op een dag zou slaan.

Die dag is gelukkig nooit aangebroken. Na 6 rijlessen was ik gestopt met de lessen, simpelweg omdat ik niet meer durfde.

Nu ik hier in Almere rijlessen bij Autorijschool Motion heb is het compleet anders, mijn rijinstructeur luistert naar me, is vriendelijk en geeft mij de hulp die ik nodig heb. Het zijn speciale faalangst rijlessen in Almere, en ik heb er ontzettend veel baat bij. Bedankt Marco!