Sleutel vergeten in Rotterdam. Wat nu?

O nee toch, je bent alweer je sleutel vergeten! Je zit te bedenken hoe je nu binnen gaat komen, maar dat wordt nog best een klus. Het beste idee is eigenlijk om een slotenmaker in Rotterdam te bellen, maar jij bent geen opgever. Jij wil het eerst zelf proberen op te lossen. Dit kan, maar werkt niet altijd. Als eerst kun je er ook nog even aan denken of je misschien ergens een reservesleutel hebt achtergelaten. Misschien kan je deze ophalen. Mocht dat niet zo zijn, kun je ook proberen ‘in te breken’ in jouw eigen huis. Zorg er dan wel voor dat niemand de politie belt, dat zou zonde zijn. Wordt je misschien nog opgepakt voor niets.

Als je een raam open hebt staan, kun je proberen hier door heen te klimmen. Dit kan natuurlijk wel gevaarlijk zijn. Pas dus goed op met dit soort dingen. Als het raam hoog is, moet je erg voorzichtig zijn. Misschien kan je een ladder lenen van een aardige buurman. Dan wordt het al iets minder gevaarlijk. Anders kun je misschien iets anders proberen.

Het is namelijk mogelijk om een deur open te krijgen met een plastic pasje. Dit kan echter alleen als de deur niet op slot zit. Met het pasje ga je in de kier van de deur bij het slot. Als je op een bepaalde manier drukt, kun je het slot open drukken. Dit doen inbrekers in tien seconden, maar zal voor jou wat lastiger zijn. Zorg ook dat je dit niet doet met een pas die belangrijk is. Dus niet je pinpas gebruiken hiervoor.

Als dit niet lukt, bel dan een slotenmaker. Andere opties zijn te moeilijk of te gevaarlijk. Als je dit doet, heb je kans dat je schade aanbrengt aan jezelf, of aan de deur. Bel daarom een slotenmaker.