Scheiden of blijven overweeg jou keuze!

scheiden of blijven

Je trouwt niet om vervolgens te gaan scheiden. Toch strandt ongeveer een derde van de huwelijken vroeg of laat. Een scheiding verandert het leven voor het gezin drastisch, en voor elk individu op heel persoonlijke wijze. De beslissing om te scheiden neem je niet licht. Je denkt eruit te zijn maar heb je alles wel goed overwogen? Is er hulp gezocht bij de problemen? Heb je de frustraties op een niet emotionele manier bespreekbaar gemaakt? Een huwelijk kent goede en slechte periodes en ieder voor zich zal moeten beoordelen of de weegschaal voldoende in evenwicht is. Zit je naar jouw idee in een ongelukkig huwelijk dan overweeg je uiteraard om te gaan scheiden. Maar is dat echt nodig? In deze blog gaan wij op dit onderwerp in.

Scheiden of blijven

Scheiden of blijven is een flink dilemma voor de meeste, vaak is scheiden is een uiterste middel. De kunst is om eerst te proberen je huwelijk weer gelukkig te maken. Denk je eens in hoe je lever er zonder partner uit ziet? En als er kinderen in het spel zijn; wat doet dat met hen? Hoeveel stress levert een gescheiden leven op? Is het dat waard of kan je proberen je problemen en frustraties op een rustige manier bespreekbaar te maken? Gesprekken over gevoelens en de toekomst kunnen jullie mogelijk verder uit elkaar drijven. Jullie liggen niet meer op één lijn. Dit kan veroorzaakt worden doordat jullie elkaar ontgroeid zijn. In dat geval gaan jullie er samen niet uit komen. Met professionele hulp is het vaak toch mogelijk om het huwelijk te redden. Een relatietherapeut kan hierbij helpen. Hij of zij gaat proberen om jullie weer op een goede manier in gesprek te krijgen.

Soms kan het niet anders

Soms kan het niet anders en is scheiden echt de beste optie. Onthoud dan wel dat een scheiding geestelijk en financieel een zeer zwaar traject is. Zorg ervoor dat je er alles aan gedaan hebt om deze finale stap te ontwijken. Is er dan echt geen weg terug naar een goed huwelijk dan kan scheiden de oplossing zijn. Scheiden of blijven; in beide gevallen doe je dat met gezond verstand.