De kogel door de kerk: jullie gaan scheiden

mediator Deventer

Het staat vast; jullie gaan scheiden. Een roerige en emotionele tijd staat jullie te wachten. Er moet veel geregeld worden. Waarschijnlijk ben je daar al achter gekomen en het is moeilijk om in een emotionele fase van je leven objectieve besluiten te nemen. En dan ook nog samen met je toekomstige ex-partner. Veel ingewikkelder kan het niet worden. Gelukkig bestaan er mediators die jullie in dit proces van afspraken maken en scheiden kunnen helpen. Een mediator denkt daarbij tevens aan meer dingen dan jullie kunnen verzinnen. Een mediator heeft namelijk zo vaak met het bijltje gehakt dat hij of zij jullie effectief door de scheidingsprocedure kan loodsen.

Een professional kan helpen

Het doel van mediation is om zonder noemenswaardige conflicten en in goed overleg te scheiden. Hierbij worden jullie ook geholpen met het opstellen van een ouderschapsplan als er kinderen in het spel zijn. Alle zaken die van belang zijn zullen aan bod komen en jullie zullen samen tot beslissingen komen die uiteindelijk in een echtscheidingsconvenant vastgelegd worden. Dit convenant gaat naar de rechter en zal nagenoeg altijd onverkort overgenomen worden. Zeker wanneer een professional ingeschakeld is geweest. Een mediator zal er natuurlijk voor zorgen dat er een goed convenant ingediend wordt.

Zoek de juiste hulp

Mediator Deventer is zo een mediator/ scheidingsspecialist die jullie vanuit jarenlange ervaring efficiënt kan begeleiden in het maken van jullie afspraken. Goede afspraken zijn van belang voor je nieuw te starten leven. Dat de tijd om tot afspraken te komen met mediation Deventer zo kort mogelijk wordt gemaakt levert alleen maar voordelen op. Het kost minder geld, minder piekeren en de scheiding wordt zo harmonieus mogelijk gemaakt. Wacht dus niet te lang maar neem eens vrijblijvend contact op, door op één van de linkjes in deze blog te klikken.