Echtscheiding? Zoek bemiddeling met een mediator

echtscheiding

Het kan iedereen overkomen; een echtscheiding. Zo’n 30.000 huwelijken stranden elk jaar in Nederland. Scheiden is geen regel maar helaas ook geen uitzondering meer. Soms besluiten beide partners gezamenlijk om te gaan scheiden en in andere gevallen is er slechts één partner die de scheiding inzet. Om te kunnen trouwen moeten twee mensen toestemming geven, om te scheiden is één persoon voldoende. Ook wanneer het initiatief bij één partner vandaan komt is het raadzaam om in zo goed mogelijk overleg om een aantal redenen. Niemand zit op een vechtscheiding te wachten. Deze is duur en emotioneel slopend. Sneller en effectiever is het om een mediator in te schakelen die onafhankelijk en professioneel een scheidingsprocedure kan begeleiden.

Wat is mediation

Mediation is niets anders dan bemiddeling die gericht is op bijvoorbeeld het regelen van een scheiding. In sommige gevallen blijken stellen te besluiten om niet te gaan scheiden na met een mediator gesproken te hebben. Toch gaan de meesten het traject van mediation in om in goed overleg de scheiding te regelen. Een mediator zorgt er voor dat er geen zaken vergeten worden en begeleidt onafhankelijk het proces van afspraken maken. Een mediator is geen partij en waarborgt daarom de belangen van beide partners in gelijke mate. Op deze wijze hoeven beide partijen geen eigen advocaat in te schakelen waardoor ook de kosten worden gedrukt.

Eerlijk, deskundig en persoonlijk: Mediation Deventer

Mediator Deventer kent de slagen van de zweep als het om het begeleiden van echtscheidingen gaat. Mediation Deventer vindt het belangrijk dat u in uw specifieke situatie zorgvuldig begeleid wordt, dat er oog is voor eerlijke afspraken en dat de belangen van kinderen als die nog minderjarig zijn voldoende aandacht krijgen. Alles wat van belang is om een scheiding goed en eerlijk te regelen zal aan bod komen. Gelukkig kunt u met uw partner in overleg de scheiding regelen. Mediator Deventer kan u daar deskundig bij helpen. Neem gerust contact op om te horen wat zij voor u kunnen betekenen.