Werk zoeken en kansen vergroten met loopbaanadvies

De arbeidsmarkt trekt steeds verder aan. Toch betekent dat niet voor iedereen dat de kansen op werk vergroten. Grote groepen lijken buitengesloten te worden. Denk aan 45-plussers of gedeeltelijk arbeidsgehandicapten. Helaas wordt er ook nog steeds gediscrimineerd op geslacht of huidskleur. Niet openlijk maar heel subtiel. Als je tot een van deze groepen behoort, hoe zorg je er dan voor dat je toch je kansen vergroot? Het komt erop neer dat je precies moet weten wat je waard bent, wat je kunt, wat je meerwaarde is en hoe dat over te brengen op een ander. In geschrift of in gesprek. Heb je dat onder de knie dan volgt de volgende stap. Die van het solliciteren. Hoe pak je dat aan? Waar zoek je, hoe zoek je? Hoe kom je erachter waar jij goed past? In deze blog lichten wij toe hoe je de kansen kunt vergroten met loopbaanadvies.

Vragen genoeg, waar zijn de antwoorden?

Allemaal vragen waar niet direct antwoorden op zijn te geven. Daarvoor is verder onderzoek nodig. Maar hoe helderder je voor ogen hebt wie jij bent en wat je kunt en wilt, hoe dichterbij de antwoorden komen. Dit zelf uitzoeken zou een lange tijd kosten en die tijd is er niet. Ook bestaat er de kans dat je niet diep genoeg bij jezelf op zoek gaat of dat je zaken over het hoofd ziet wanneer je alles alleen uitdiept. Gelukkig zijn er mensen die je daarbij helpen. Jouw belangen staan voorop en jouw persoonlijke situatie is uitgangspunt voor het traject dat je in gaat. Een traject kan dus verschillende zwaartepunten hebben maar stap 1 behept altijd een deel zelfonderzoek. De loopbaanadviseur zal diverse methodes en technieken inzetten om het zicht op jezelf zo scherp mogelijk te krijgen.

Het begin van de zoektocht begint bij loopbaanadvies Zwolle

Het zoeken naar werk is eigenlijk ook werk. Reken er dus op dat een intensief traject in tijd overeenkomt met een baan. Je doet het er niet even tussendoor; het is een intensief project! Heb je er zin in gekregen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met loopbaanadvies Zwolle! Zij helpen je verder.

loopbaanadvies zwolle