Sleutel vergeten? De ultieme oplossing!

sleutel-vergeten-babyHet buitengesloten worden voorkomen lijkt een heel simpel karwij. Sleutels meenemen. Helaas gaat dit niet bij iedereen zo makkelijk als het lijkt. Er lopen genoeg chaoten rond die gewoon de deur achter zich dicht trekken en pas bij thuiskomst beseffen dat dat zo’n strak plan helemaal nog niet was. Ik ben zelf een van deze chaoten, dus ik heb hier een aantal andere manieren op eer rijtje gezet die jou misschien ook kunnen helpen om te voorkomen dat je nog een keertje buiten in de kou of in de regen moet wachten. Sluit je jezelf ondanks deze tips toch nog buiten bij je huis, dan kan je altijd deze slotenmaker in Amsterdam bellen. Zij zijn altijd 24 uur per dag bereikbaar en helpen je binnen een paar minuten weer naar binnen. Pikant detail… moet je natuurlijk wel in de omgeving van Amsterdam wonen, maar anders is er vast ook een spoedservice slotendienst bij jou in de buurt.

Sleutel bij de buren

Natuurlijk is de meest voor de hand liggende optie om de sleutel bij de buren achter te laten. Ik heb het geluk dat dit bij onze buren kan. Wij hebben fijn contact met de buren, en wij hebben ook de sleutels van hun. Dit is niet alleen handig als er iemand buitengesloten is, maar ook als iemand op vakantie gaat en de katten nog verzorgd moeten worden, of de planten water moeten  hebben.

Verstopplek

Een vriend van mij is zelf net zo chaotisch als ik, en heeft mij ook al meerdere malen opgebeld of ik met de sleutel die hij me had gegeven naar hem toe wou komen, omdat hij weer eens buitengesloten stond. Op een dag ben ik die sleutel bij hem vergeten, en bedachten we dat een verstopplek de ideale oplossing kon zijn.

Ik heb toen een oud medicijnenpotje gepakt. Op het dopje heb ik een dennenappel gelijmd, en in het potje de sleutel gedaan. Deze begroef ik in te tuin, zodat je alleen de dennenappel ziet en voilà! Niemand die weet dat jou sleutel daar ligt, en jij bent nooit meer buitengesloten.

Een verstopplek voor een reserve sleutel kan de ultieme oplossing zijn, mits je een goede verstopplek hebt. Daarmee bedoel ik niet in de plantenbak of onder de container. Maar een misschien onder een losse tegel of in een eventuele lamp bij de voordeur. Probeer wel om de zoveel tijd deze verstopplek te veranderen, want iemand hoeft het maar een keer te zien om te weten waar jou huissleutel zich bevindt.