Het dilemma: scheiden of blijven

Voor sommigen een bijna onmogelijke vraag: scheiden of blijven. Maar als dit dilemma zich eenmaal in je hoofd heeft vast gezet laat het je niet meer los. Blijkbaar is er veel aan de hand in jullie relatie. Ik hoef de voorbeelden niet op te sommen. De aanleiding maakt ook niets uit. Wat wel uitmaakt is hoe je het proces wat zich moet gaan ontvouwen vorm geeft. Wat ga je doen? Hoe kom je erachter wat het beste is? Wie kan je helpen? Laat je je gevoel of je verstand prevaleren? Wat is je eerste stap? Praten! Met wie? Met je partner! Hij of zij zal toch echt op de hoogte gebracht moeten worden van jouw overwegingen. Er moet een dialoog op gang komen en gesprekken waaruit duidelijk wordt welke kant de wijzer op zal slaan.

De twijfel scheiden of blijven

Een scheiding aanvragen kan altijd (nog). Dus is er veel voor te zeggen om eerst uit te zoeken of blijven in deze relatie mogelijk is. Scheiden brengt veel gedoe met zich mee en is vaak een pijnlijk proces. Die weg is een laatste optie. Eerst zullen jullie moeten praten over wat er aan de hand is. Je kan ervoor kiezen om dat samen te doen maar het is helemaal niet raar om daar een onpartijdig iemand bij te betrekken. Een mediator bijvoorbeeld of een psycholoog. Bij een poging om het huwelijk te redden zal eerst duidelijk moeten worden wat er binnen de relatie zorgt voor onvrede. Daarna kost het tijd om uit te zoeken of jullie het anders kunnen doen en weer naar elkaar toe kunnen groeien.

Scheiding aanvragen als laatste optie

Scheiding aanvragen als na alle pogingen om te lijmen blijkt dat er geen grond meer is om nog langer bij elkaar te blijven. Een scheiding aanvragen Geen schande, gelukkig. Wel zullen jullie wederom met elkaar in gesprek moeten. Alleen dit keer gaat het om praktische zaken. De boel verdelen en afspraken maken over eventueel aanwezige kinderen.

scheiden of blijven