Buitengesloten in Amersfoort, wat nu?

Het zal iedereen wel een keer gebeuren. Je staat voor je deur en je bent je sleutel aan het zoeken en je merkt dat die er niet is. Of je hebt je sleutel wel gevonden maar hij breekt af in het slot. Je staat buitengesloten van je huis. Raak dan niet meteen in paniek. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen in dit geval.

Je kunt natuurlijk je buurjongetje, neefje, zoontje, etc. naar binnen laten klimmen door een raam. Maar dat is gevaarlijk en er staat misschien niet altijd een raam open. Het is ook niet aangeraden om dat te doen. Misschien is de achterdeur nog wel open en kun je daar naar binnen. Dat zou een goede optie zijn. Maar meestal is de achterdeur ook op slot als u weg gaat.

politiekeurmerk-veilig-wonen-slotenmaker-amersfoortWat je natuurlijk wel kunt doen, is bedenken of er iemand een reservesleutel heeft. Deze kun je dan ophalen, of laten langsbrengen. Het is sowieso handig om een reservesleutel bij een betrouwbaar iemand te hebben liggen. Dit kan bijvoorbeeld een buurvrouw zijn of een familielid. Zorg dan wel echt dat je deze persoon vertrouwt. Anders komt de sleutel misschien bij iemand terecht die kwade bedoelingen heeft. Dan kom je een keer thuis in een leeg huis.
Wat je ook kunt doen is de SleutelServiceSinds1979.nl van slotenmaker Amersfoort bellen. Deze kan het slot voor u openmaken. Vaak zonder het slot te beschadigen. Dat is natuurlijk ideaal. Het hoeft dan ook niet heel duur te zijn. je zou natuurlijk zelf aan de slag kunnen gaan, maar dat is niet zo een goed idee. Je zou namelijk het slot, maar ook de deur kunnen beschadigen. Dan moet je het hele slot laten vervangen of misschien wel de hele deur laten vervangen. Dan ben je duurder uit dan dat je een slotenmaker belt voor het openen van de deur.