De beste gamelaptop

Hoogwaardig en slank ontwerp

Gigabyte gebruikt ook hoogwaardige materialen voor de Aero 15 Classic-XA. De behuizing is gemaakt van aluminium en niet van kunststof. Dit geeft het een zekere grip en waarde, wat ook bijdraagt aan het elegante uiterlijk. Samen met het slanke ontwerp van slechts 1,8 centimeter hoogte en 25 centimeter diepte is de Gigabyte Aero 15 Classic-XA de ideale metgezel voor op de weg. Bovendien profiteert het van zijn gewicht van slechts 2,1 kilogram.

De Aero 15-X weegt slechts 2 kilo.

Het touchpad maakt gebruik van een vrij gladde clickpad dat geen aparte toetsen heeft. Toch worden onze ingangen goed geregistreerd, ook al is het klikken een beetje lawaaierig. Helaas maakt het touchpad de twee-vinger gebaren voor het scrollen en zoomen vrij gematigd.

De vrij pittige chiclet toetsen zorgen voor een scherp en merkbaar drukpunt en geven een vrij luide terugkoppeling. De toetsen zijn ideaal voor frequente schrijvers en de rijke RGB-verlichting, die verschillende lichtstanden en twee helderheidsniveaus heeft, is ook erg prettig.

De fabrikant beknibbelt niet op de aansluitingen en installeert naast twee USB 3.1 Gen2-poorten ook een toekomstvaste Thunderbolt 3-bus in type C-formaat. De Gigabyte Aero 15 Classic-XA heeft ook een HDMI- en twee beeldschermaansluitingen. We hoeven ook niet zonder een praktische multi-geheugenkaartlezer te gaan.
Zijn er nadelen?

Helaas zijn er ook een paar negatieve punten die we in de nieuwe favoriet hebben opgemerkt. Je moet dus een sterke geluidsontwikkeling verwachten onder volle belasting, zoals bijvoorbeeld tijdens het gamen. Helaas is het zo hoog dat we een headset nodig hadden tijdens het gamen om het lawaai te verminderen en om een deel van de actie te kunnen horen. Gelukkig was het een stuk rustiger in de normale kantooromgeving.

De warmteontwikkeling is ook een vervelende storende factor, omdat alle geïnstalleerde componenten op natuurlijke wijze wat warmte afgeven, die opstijgt naar de kop van de koeler. De afvalwarmte komt ook vrij in de aluminium behuizing, wat vooral lange spelsessies zeer onaangenaam kan maken.

Als u de Gigabyte Aero 15 Classic-XA af en toe buiten wilt gebruiken, moet u ook rekening houden met de lage helderheid van het display. Het is misschien net genoeg in de schaduw, maar comfortabel in de zon zitten en spelen is niet mogelijk.

De beste gaming laptop